Кадър Нова твСреднощна акция на данъчните срещу нелегалните превози за чужбина. Инспекторите

...
Кадър Нова твСреднощна акция на данъчните срещу нелегалните превози за чужбина. Инспекторите
Коментари Харесай

Данъчните с акция срещу нелегалните превози за чужбина

Кадър Нова тв

Среднощна акция на данъчните срещу незаконните транспорти за чужбина. Инспекторите на Национална агенция за приходите ревизираха микробуси, тръгващи от Кърджали към Белгия, Холандия и Германия. Всички те транспортират незаконно пасажери.

Само за час сред 04:00 и 05:00 ч. тази сутрин потеглиха най-малко 5 микробуса.

Данъчните сформираха протоколи, само че на процедура не съумяха да наложат наказания, защото самото заплащане става след идването. Сумата е към 100 - 120 евро, информира NOVA.

Микробусите не потеглят от формалната гара, а от близка бензиностанция. Според неофициална информация незаконният транспорт се прави всяка сряда и събота. Повечето от пасажерите избират да пътуват по този начин, тъй като им излиза по-евтино.

„ При прелиминарен разговор едно от лицата заявява, че този превоз се заплаща при идване в страната. Съответно в Белгия момчето, с което осъществихме контакт, описа, че заплаща 100 евро ”, съобщи чиновник от Национална агенция за приходите.

Минути по-късно обаче момчето към този момент не беше пасажер в незаконен транспорт, а другар на водача.Водачът признава, че пътува съвсем всяка седмица. Винаги обаче возел другари и пари не взимал, даже и за горивото. Пътниците са солидарни с водача.

На спонтанната спирка покрай формалната автогара срещаме и Ридван. Той е пристигнал от Гърция, с цел да пътува с микробус до Холандия. Пътуването обаче траяло доста малко. „ Дойде един микробус, взе ме за 100 метра и ме остави. Защо ме остави, не знам ”, описа Ридван.

За да стигне до полето с домати, където работи в Холандия, Ридван нормално плащал 120 евро.Пътниците се тормозят от изискванията при пътуването, а водачите признават, че нямат дееспособност за транспорт на пасажери.

„ Действително се откри, че тук се прави нерегламентиран транспорт към Западна Европа. НАПзапочна инспекции на 172 лица, за които имаме информация, че постоянно напущат страната. Вероятно притежателите на микробусите са притежатели на автобусен парк. Ще бъде направена и инспекция, която да откри дали приходите им подхождат на това, което имат ”, каза главният експерт в Национална агенция за приходите Божана Илиева.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР